Bruidegom gewond na mishandeling op boulevard

7974
0

Wat een prachtige dag had moeten worden kreeg voor een pas getrouwd stel een zure nasmaak. Na de viering van hun trouwfeest in strandpaviljoen Blue Lagoon op woensdagavond 1 augustus ontstond er onenigheid tussen twee jonge mannen die op de boulevard rondhingen ter hoogte van Sea Life en enige bruiloftsgasten.

De bruidegom probeerde de woordenwisseling te sussen, maar rond 00.30 uur sloeg de vlam in de pan en raakte de bruidegom slaags met de twee onbekende mannen. Er werd over en weer geduwd en de bruidegom kwam ten val. Hij brak hierbij zijn been en moest door deze verwonding zijn huwelijksreis afzeggen.

De politie heeft de zware mishandeling in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Ook is men op zoek naar de twee jonge mannen die zich na de mishandeling uit de voeten maakten. Het signalement van dader 1: getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, gezet postuur, donker haar, beige trainingspak en een schoudertasje. Ook bij dader 2 gaat het om een man met een getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, slank postuur, ongeveer 1.80 tot 1.85m lang, vlassig snorretje en/of baardje, groen of blauw petje met rood embleem, donker haar en mogelijk gescheurd vest/jas. De beide mannen zijn weggereden op een donkerkleurige scooter.

Heeft u iets gezien van de mishandeling of kunt u de politie meer vertellen over de twee jonge mannen, neem dan contact op met het VVC van politiebureau Scheveningen door te bellen met telefoon: 0900-8844.

Vragen
Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft naar aanleiding van de mishandeling schriftelijke vragen gesteld. De partij wil dat er eindelijk wordt ingegrepen op de Scheveningse boulevard. De partij stelt meermaals straatintimidatie, criminaliteit en overlast op de boulevard te hebben aangekaart en noemt de situatie structureel onveilig. Voor raadslid Nino Davituliani is nu de maat vol. Ze is ‘verbijsterd’ dat er geen vaste politie-eenheid op en rondom de boulevard opereert. “Als je zelfs niet meer fatsoenlijk van een bruiloftsfeest op Scheveningen kan genieten, dan wint dit tuig. Ze zij niet eens gepakt na een zware mishandeling. Hoe is het überhaupt mogelijk dat er ‘s avonds op de boulevard geen politie meer aanwezig is?”, aldus Davituliani.

Scheveningen moet het dit jaar zonder het eerder succesvolle kustdetachement van de politie doen. Daarbij worden ook de bezuinigingen die de politie treft merkbaar. Terwijl in deze drukke zomermaanden de roep om meer blauw op straat groter wordt, heeft de politie te kampen met structurele onderbezetting.

Deel dit bericht via: