Ook bouwproject Zeezicht gaat van start

4770
0
Artist impression van nieuwbouwproject Zeezicht

Naast de nieuwbouw van ZuidHaven tussen de Houtrustweg en de Derde Haven, zal een stukje verderop aan de Hellingweg begonnen worden met het bouwrijp maken voor het gebied waar project Zeezicht gebouwd gaat worden. Naar verwachting zullen eind van het jaar de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden van start gaan.

Op de plek waar voorheen antiekhandelaar Frank Vrolijk zat verrijst een woonkolos van zo’n 40 meter hoog met 44 unieke appartementen. Op de bovenste drie verdiepingen van het pand zijn de ruimere penthouses gelegen. In de ondergrondse parkeergarage is plek voor 51 auto’s, het dak van de parkeergarage zal worden bedekt met een duinlandschap. In het plan is ook een commerciële (kantoor)ruimte op de begane grond opgenomen.

De unieke vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De bijzondere gevel voorziet de bewoners van een ruim balkon en een uitzicht over de voorhaven, de zee, de duinen, de haven en de stad. De locatie van het gebouw geeft een onbelemmerd zicht vanaf alle verdiepingen.

De ontwikkeling van Zeezicht is een samenwerking tussen Stebru, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek.

Deel dit bericht via: