Klein zeehondje gevonden op het strand

1867
0

De Dierenambulance werd donderdagmiddag opgeroepen nadat strandbezoekers een klein zeehondje op het Scheveningse strand hadden gevonden. Het bleek te gaan om een pup van de Gewone Zeehond. Deze pups worden vanaf half mei geboren en raken wel eens hun moeder kwijt.

Chauffeur Nancy en Arie van de Dierenambulance konden de jonge zeehond met een doek pakken en werd hij in een speciale zeehondenmand gelegd. Na contact met de EHBZ-coördinator (Eerste Hulp Bij Zeehonden) kon de pup worden ondergebracht bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam.

De pup bleek een mannetje te zijn van 11 kilo en is 91 centimeter lang. Hij is verder gezond en mag nu in Stellendam aansterken tot hij weer sterk genoeg is om op ‘eigen flippers’ te staan.

Deel dit bericht via: