Mussen en parkeerterrein Zuiderstrandtheater wijken voor bouwplannen

3203
0
Impressie van ZuidHaven.

Eind dit jaar zal naar verwachting begonnen worden met de bouw van het project ZuidHaven op het voormalig Norfolkterrein. Wie interesse heeft, een indicatie van de prijzen geeft aan dat deze liggen tussen de 425.000 euro en de 1,5 miljoen euro.

De komende maanden wordt er gewerkt op en rond het voormalig Norfolkterrein om het gebied bouwrijp te maken. Het parkeerterrein van het Zuiderstrandtheater wordt verplaatst, de ingang gaat van de Houtrustweg naar de Hellingweg.

De Pluvierstraat wordt verlengd naar de Kranenburgweg en kan dan weer gebruikt worden door bewoners. Voor de aanleg zal een klein deel van het verversingskanaal worden gedempt.

Langs de Houtrustweg komt een aparte bouwweg. De bouwweg wordt afgeschermd met hekwerken. Dit gebeurt met het bestaande hekwerk bij de Houtrustweg en een hek in de mussenstrook. Omdat het bestaande hekwerk weggehaald zal worden wordt geprobeerd om de mussenkolonie, die in de begroeiing van het bestaand hekwerk woont, te verleiden om te verhuizen. Tussen de nieuwbouw en de pek waar de bouwweg komt is een (tijdelijke) mussenstrook aangelegd.

De start van deze nieuwe bouwfase van De Zuid staat gepland voor eind dit jaar. Donderdagavond is vanaf 19.00 uur in het Zuiderstrandtheater de kick off voor de verkoop van de ZuidHaven-appartementen.

Deel dit bericht via: