Gemeenteraad gaat zich niet buigen over bouwplan Vuurtorenweg

2753
0
Foto: KondorWessels

Woensdagochtend heeft er een zogenoemd ‘tweeminutendebat’ plaatsgevonden in de Algemene Raadscommissie over de bouwplannen naast de Vuurtoren. Peter Bos van de Haagse Stadspartij had dit debat aangevraagd na de recente ontwikkelingen. “Dit belangrijke bouwplan in een kwetsbaar gebied, vlak naast het icoon van Scheveningen, verdient een serieuze discussie in de raad”, aldus Bos.

Robert Barker van de Partij voor de Dieren haalde aan dat er door voormalig wethouder Klein inderdaad was toegezegd dat het bouwplan eerst nog in de Raad besproken zou worden. Ook diverse andere partijen waren nieuwsgierig waarom er geen raadsvoorstel is geweest. Dennis Groenewold liet namens D66 weten dat hij ‘baalt van dit dossier’. “Als we op deze wijze met bewonersgroepen omgaan, hen vragen mee te denken en dan op het laatste moment zeggen ‘sorry, dat kan toch niet’, dan kavelt het draagvlak voor dit soort ontwikkelingen heel snel af”, aldus Groenewold.

Het was aan nieuwbakken wethouder op dit dossier, Boudewijn Revis, om de vragen van de commissieleden te beantwoorden. “Ik deel met u de frustratie, dat het hele proces tussen 2015 en 2018 niet heel straks en overzichtelijk is verlopen. Het is geen nette procedure geweest en dat ben ik helemaal met u eens.”

Veel meer kon de wethouder er niet over zeggen. “In dit geval hebben we te maken met een bouwplan, wat inmiddels ook echt een vergevorderd stadium heeft, waarbij de bouwer en de gemeente met elkaar verplichtingen zijn aangegaan”, legde Revis uit, om iets later de deur voor een raadsvoorstel omtrent de bouwplannen aan de Vuurtorenweg helemaal dicht te gooien: “Het antwoord wat ik hier nu kom brengen – helaas, want het is echt vervelend – is dat er geen raadsvoorstel over dit bouwplan komt. Het is te laat.”

Deel dit bericht via: