Drukbezochte aftrap Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen

1931
0

Maandagmiddag werd in een goed gevuld Muzee Scheveningen de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen (ZNS) feestelijk gestart. Meer dan 100 buurtbewoners hadden zich voor de middag aangemeld. Buurtbewoner Karel de Rooij, bekend als Mini van het cabaretduo Mini & Maxi, mocht de officiële aftrap van het nieuwe initiatief voor zijn rekening nemen.

De ZNS is bewonersinitiatief waarbij vrijwilligers samenwerken met ouderenzorg, huisartsen en welzijnswerkers, en er met elkaar voor zorgen dat bewoners allemaal veilig kunnen blijven wonen in Noordelijk Scheveningen. Samen wordt er gebouwd aan een hechte buurt waar iedereen met plezier woont.

Door het organiseren van activiteiten, het aanbieden van ondersteuning thuis en ‒ indien nodig ‒ het regelen van zorg aan huis, leert men elkaar kennen in de buurt en weten mensen elkaar te vinden als dat nodig is. En dat heeft weer een positief effect op de gezondheid en het welbevinden van iedere inwoner. Kortom, de coöperatie maakt zich sterk voor een gezonde, veilige en actieve woongemeenschap voor iedereen.

Tijdens de speciale middag in Muzee Scheveningen konden buurtbewoners kennis maken met gezamenlijke inspirerende activiteiten bij zes bijzondere cafés: Verwencafé, Fitcafé, Spelcafé, Creacafé, Danscafé en het Verhalencafé, allemaal verzorgt door vrijwilligers uit de wijk. Vooral het Verwencafé sloeg goed aan en kan met recht het succes van de middag genoemd worden. Er werd afgesloten met een heerlijke high tea.

Kijk voor meer informatie op de maandag gelanceerde website van de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen.

Deel dit bericht via: