Kringloopwinkel met brede buurtfunctie in Scheveningen

2862
0

De bekende kringloopwinkel van Schroeder van der Kolk aan de Westduinweg is vorig jaar uitgebreid met een buurthuisfunctie, net als een aantal andere kringloopwinkels van Schroeder in Den Haag. Het doel is dat deze locaties als een ‘magneet’ werken op de bewoners uit de wijk en de mogelijkheid bieden om op diverse manieren samen te komen en te ontmoeten.

Dat is in de Scheveningse winkel zeker geslaagd. Naast de prachtige, zeer goedkope meubels, accessoires, kleding en boeken vindt u een gezellig buurthuis, dat recent vernieuwd is. Daar kunt u een kopje koffie of thee drinken, een praatje maken of deelnemen aan een activiteit. De ruimte in het buurthuis is tevens beschikbaar voor initiatieven van bewoners(verenigingen) om meer betrokkenheid tussen wijkbewoners te creëren en mensen uit hun sociale isolement te krijgen.

Schroeder wil er aan bijdragen dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en toch andere mensen kan blijven ontmoeten. Dagbesteding is een ondersteuningsvorm die dat mogelijk maakt. De kringloopwinkels (met brede buurtfunctie) van Schroeder zullen daar steeds meer de aangewezen plek voor zijn.

Kom een kijkje nemen in de kringloopwinkel en drink een kopje koffie of thee in het buurthuis. “We zijn geïnteresseerd in nieuwe initiatieven die we samen met de buurt uit kunnen voeren. Dus hebt u een goed idee, laat het ons weten. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij alle werkzaamheden in de winkel en kunnen ondersteunen bij de activiteiten.”

De winkel aan de Westduinweg 196 is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot en met 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoon: 070-7070278.

Deel dit bericht via: