Omwonenden maken zich op voor bezwaarprocedures

1512
0
Foto: KondorWessels

De Vrienden van Den Haag maken zich, samen met de bewonerscommissie van het Wijkoverleg Scheveningen, grote zorgen over het nieuwbouwproject aan de Vuurtorenweg. Dat blijkt uit een brief die De Vrienden hebben gestuurd naar het nieuwe College van B en W.

“De projectontwikkelaar, Kondor Wessels Vastgoed (KWV), heeft serieus werk gemaakt van de door de gemeente gegeven opdracht om draagvlak voor het project te creëren bij de omwonenden en belanghebbenden. Langdurig overleg met het Wijkoverleg Scheveningen-dorp (WOS) en de bewonerscommissie heeft geleid tot enige aanpassingen wat betreft volume, vorm en materiaal”, aldus De Vrienden. “De negatieve houding van de gemeente tegenover het compromis is voor KWV nu kennelijk aanleiding om vergunning te gaan vragen voor het ontwerp met zes bouwlagen.”

Hierdoor ziet de vereniging Vrienden van Den Haag, in samenwerking met het WOS en de bewonerscommissie, geen andere optie dan zich voor te bereiden op de nodige bezwaarprocedures. “Er komt namelijk met zes bouwlagen een te hoge bouwmassa die het rijksmonument de vuurtoren wegdrukt en disproportioneel is tegenover de naburige woningen”, aldus De Vrienden.

Deel dit bericht via: