Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor 78.000 euro geveild

1943
0

In de Scheveningse visafslag is dinsdagmiddag het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Anita Witzier nam de presentatie voor haar rekening, terwijl Frits Wester de veilinghamer oppakte. Uiteindelijk ging groothandel Makro er met het eerste vaatje vandoor. Het eerste vaatje bracht in totaal 78.000 op voor het goede doel van dit jaar: Hulphond Nederland.

Gezamenlijk gaan het Nederlands Visbureau en Hulphond Nederland zich inzetten voor het therapie en coaching programma voor kinderen. In samenwerking met diverse jeugdzorgcentra biedt Hulphond Nederland een uniek therapie- en coaching programma waarbij ervaren therapeuten speciaal opgeleide therapie-hulphonden inzetten om deze jongeren meer zelfvertrouwen te laten opbouwen en hun zelfbeeld te versterken. Met de opbrengst van het eerste vaatje kunnen ruim 200 kinderen geholpen worden.

De opbrengst valt hoger uit dan vorig jaar toen een groep jonge ondernemers uit Veenendaal onder de naam ‘Heeren van de Vis’ het eerste vaatje voor 65.000 euro mee naar huis namen.

Deel dit bericht via: