Greens in the Park feestelijk geopend in het Westbroekpark

3043
0
Foto: De Scheveninger

Burgemeester Pauline Krikke heeft woensdag aan het eind van de middag het nieuwe restaurant ‘Greens in the Park’ geopend in het Westbroekpark.

Greens bestaat uit een restaurant en een zorg (moes)tuin. De biodynamische zorg(moes)tuin voorziet de keuken van Greens van producten van eigen bodem.

Stichting Tuinen van Greens beheert de omliggende tuin waar, onder leiding van professionele begeleiders van de Haagse stichting Mens en Tuin, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de moestuinen werken.

Burgemeester Pauline Krikke opende het horecaconcept op symbolische wijze door middel van het overhandigen van een plaquette, gevolgd door een wandeling door de zorgtuin. In de moestuin plukte zij de eerste groente en bracht het naar de keuken ter bereiding van een amuse. “Ik vond het heel leuk om de opening te mogen doen. Ik stimuleer graag dit soort initiatieven, zeker op zo’n mooie en typisch Haagse plek als het Westbroekpark. Greens is een concept waar alles samenkomt. Inmiddels werken er ruim 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien zijn de gerechten gebaseerd op producten uit de eigen moestuin. Er wordt hier dus echt lokaal, ambachtelijk eten bereid, dat vind ik geweldig! Het initiatief is een verrijking voor de Haagse horeca en draagt ook z’n steentje bij op maatschappelijk vlak”, aldus de burgemeester.

Deel dit bericht via: