Cursus ‘haring snijden’ bij De Lange

2659
0
Foto: Dick Teske

Het is een traditie die niet meer bij ieder Schevenings gezin wordt doorgegeven, het haring snijden. Daarom organiseert Ben de Lange van Vishandel de Lange op vier avonden in juni cursussen om de basisvaardigheden van het haring snijden te leren. “Het haring snijden is een traditie die niet verloren mag gaan”, aldus Ben. “Hoe leuk is het om je haring zo vers mogelijk op te halen bij de vishandel, zelf schoon te maken en dan te serveren? Zo krijg je ook nog eens de kennis van het product en kun je de kwaliteit zelf beoordelen.”

Tijdens de cursus leer je binnen twee uur de basis van het snijden. Ben: “Samen met Chris Seket maken wij er een leuke, gezellige en leerzame avond van met uiteraard een harinkje en een drankje.”

De cursussen vinden plaats op maandag 4, dinsdag 5, maandag 11 en dinsdag 12 juni aanstaande. Inschrijven à 20 euro kan door een e-mail te sturen naar: scheveningenben@hotmail.com Er is een beperkt aantal plaatsen en vol is vol.

Een andere mooie traditie is de Pinksterpaling. Daarom is Vishandel de Lange, aan de Marcelisstraat, aanstaande zaterdag speciaal geopend.

Deel dit bericht via: