Politie gaat informeren via BuurtWhatsApp

2006
0
Foto: De Scheveninger

Politie Scheveningen hield dinsdagavond een speciale bijeenkomst in Muzee Scheveningen. Het doel was om de beheerders van BuurtWhatsApp-groepen te informeren over een nieuwe aanpak via WhatsApp die de politie vanaf juni gaat uitrollen over het stadsdeel Scheveningen.

Vanaf juni is het de bedoeling dat de politie de beheerders van de groepen actief gaat informeren over voornamelijk ‘heterdaad’-zaken via de WhatsApp. “Stel wij krijgen de melding van een woninginbraak waarbij de dader is gevlucht, dan sturen wij een bericht naar de groepsbeheerders die dat bericht dan – als het voor hun gebied relevant is – kunnen doorzetten naar hun eigen BuurtWhatsApp”, vertelt Alex van den Ende van de politie. “De beheerders van de WhatsAppgroepen gaan dus een actieve rol spelen in het doorzetten van de informatie.”

Naast deze nieuwe manier van gericht informeren via de BuurtWhatsApp blijft de Politie Scheveningen ook hun andere socials zoals Facebook, Twitter en Instagram gebruiken om informatie te delen.

Verder werd het belang van 112 tijdens de bijeenkomst benadrukt. Na een voorbeeld van één van de beheerders was het antwoord duidelijk: “Gewoon bellen. Wanneer je een verdachte situatie ziet en je gevoel zegt ‘dat klopt niet’, bel dan vooral 112. We hebben liever dan je tien keer te veel belt, dan één keer te weinig”, aldus de aanwezige agenten.

Interesse om deel te nemen aan een BuurtWhatsApp in je wijk of straat? Klik hier om je aan te melden.

Deel dit bericht via: