Weer groot maritiem evenement naar Scheveningen

6102
0
Foto: Juni Media

Op het Noorse tall ship Sørlandet uit 1927, dat momenteel in de Scheveningse eerste haven ligt, werd maandagavond bekend gemaakt dat er opnieuw een groot internationaal maritiem evenement op stapel staat voor Scheveningen. De Scheveningse haven wordt in 2019 namelijk de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta.

De Liberty Tall Ships Regatta is een jaarlijks evenement. Van 19 tot en met 23 juni 2019 in doen 15 tot 20 klassieke windjammers en een 30-tal middelgrote zeezeilschepen de haven aan. Scheveningen vormt het eindpunt van de Regatta. De start is in het Franse Rouen.

Volgens wethouder Karsten Klein van de gemeente Den Haag past het binnenhalen van de finish van de Liberty Tall Ships Regatta uitstekend binnen de ambities die er zijn met de Haagse kust en met Scheveningen Haven. Het thema van het evenement (liberty) sluit aan bij de uitgangspunten van de stad van vrede en recht.

Met dit evenement zal Scheveningen voor het eerst in decennia ’s werelds grootste klassieke zeilschepen van over heel Europa verwelkomen. Deze schepen zullen toegankelijk zijn voor het grote publiek voor rondleidingen en vaartochten. Ook zal de Scheveningse moderne visserij vertegenwoordigd zijn op culinair én technologisch vlak. Daarnaast zullen er activiteiten en entertainment georganiseerd worden voor jong en oud. Door de verschillende gezichten van Europa, Den Haag en Scheveningen samen te brengen slaan we een brug tussen de verschillende nationaliteiten met betrekking tot het verleden, heden en de toekomst.

Om alvast in de stemming te komen zal na de Sørlandet ook tall ship Mercedes binnenkort weer de Scheveningse haven aan doen. De Mercedes is in 1958 gebouwd als de zijtrawler SCH-242. In haar geschiedenis heeft zij verschillende namen gehad zoals Huibertje, Ora et Labora, Deo Juvante, UK375 Atlantic en de FD75 Atlantic-A. In 2003 heeft Wind is our Friend het schip op Urk gekocht en ingrijpend verbouwd tot een zeilend passagierschip. Van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei aanstaande kunnen er dagtochten onder zeil vanuit Scheveningen gemaakt worden met de Mercedes.

Deel dit bericht via: