Matchrace tussen Nederlandse rivalen Team AkzoNobel en Team Brunel

1133
0
Foto: Aihnoa Sanchez

Team AkzoNobel en Team Brunel, de twee Nederlandse rivalen in de Volvo Ocean Race, hebben elkaar uitgedaagd voor een allerlaatste vriendschappelijke tweestrijd. Op woensdag 27 juni vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur strijden de twee Nederlandse teams in een ‘match race’ serie op hun ‘eigen’ Noordzee voor, naar verwachting, duizenden Nederlandse fans.

Na 45.000 zeemijl racen rond de wereld wordt voor de kust van Scheveningen gestreden om de allerlaatste Nederlandse sportieve eer van deze legendarische race. Uiteraard de echte hoofdprijs is voor de winnaar van dit mondiale zeilavontuur. In die ranglijst gaat Mapfre op kop. Team Brunel, onder leiding de Nederlandse schipper Bouwe Bekking, staat momenteel derde en Simeon Tienpont bezet met zijn Team AkzoNobel een vierde plaats. Het verschil tussen beide Nederlandse teams is nu zes punten.

Deel dit bericht via: