Gemeente haalt WK Zeilen in 2022 naar Scheveningen

1116
0
Foto: De Scheveninger

Het Watersportverbond en de gemeente Den Haag hebben het WK zeilen 2022 toegewezen gekregen. Dit heeft de internationale zeilfederatie (World Sailing) bekend gemaakt. “We zijn bijzonder blij en trots”, aldus directeur Maurice Leeser van het Watersportverbond. “Met ons nieuwe zeilcentrum in Scheveningen en de geweldige resultaten van onze zeilers in de afgelopen acht jaar hebben we bewezen dat Nederland tot de top van de zeilwereld behoort.”

Het WK Zeilen zal gaan plaatsvinden in augustus/september 2022 in en rondom de haven van Scheveningen en duurt 16 dagen. Het evenement geeft de mogelijkheid om de topzeilers van het in het Topzeilcentrum gevestigde NTC Zeilen een podium te geven in eigen stad. Er zullen verschillende side events plaatsvinden op cultureel, sportief en muzikaal vlak.

Den Haag en Auckland (Nieuw-Zeeland) waren de twee kandidaten voor de organisatie van het WK Zeilen. Het professionele bidbook dat is ingediend en de bidpresentatie in Londen vorige maand hebben World Sailing overtuigd dat Scheveningen de beste kandidaat is voor dit evenement. Sportmarketing TIG Sports, dat ook in de bidfase een belangrijke rol heeft gespeeld, zal de organisatie van het evenement op zich nemen.

Deel dit bericht via: