Wat kiest Scheveningen?

1340
0
Foto: Dick Teske

Woensdag 21 maart is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen. Scheveningen blijkt voor veel partijen een interessant gebied om stemmen te verzamelen. Afgelopen zaterdag werd in een bar koude Keizerstraat er alles aan gedaan door verschillende partijen om de zwevende kiezer over de streep te trekken. Groep de Mos deelde rozen en haring uit, de ChristenUnie-SGP bracht door lijstduwer Annemarie Pronk gebakken koekjes mee en de PVV hield het bij de flyers waarop boegbeeld Geert Wilders prijkte.

Uit de laatste peiling blijkt dat Groep de Mos/ Hart voor Den Haag als enige partij structureel groeit (van 11,0% naar 12,1% en nu 13,3%). De lokale partij staat met zes zetels nog maar één zetel achter op D66 en is de VVD met één zetel voorbijgestreefd. “Je ziet dat het verschil met de gevestigde partijen steeds kleiner wordt en wij op 21 maart de grootste partij van Den Haag en Scheveningen kunnen worden”, aldus Groep de Mos-lijsttrekker Richard de Mos. De Mos rekent op tien zetels. “Lokale partijen worden vaker lager gepeild. Mensen waarderen ons keiharde werken en zien dat wij een serieuze partij zijn die haar bestuursverantwoordelijkheid wel wil nemen.”

De ChristenUnie-SGP ging na het flyeren in de Keizerstraat op bezoek in het Uiterjoon. Samen met twee dames in dracht hebben ze daar haring bezorgd bij de bewoners. “Uiterjoon is natuurlijk hét Scheveningse verzorgingshuis bij uitstek. Er is een prachtig uitzicht op de vuurtoren, de zee en de haven. Hoe Schevenings wil je het hebben? Maar het typische karakter van Scheveningen, wat natuurlijk breder is dan deze drie, staat onder druk. We moeten dat juist koesteren en beschermen. En waar kan je dat beter tot uitdrukking laten komen dan op deze plek, waar zoveel Scheveningse geschiedenis bij elkaar komt?”, aldus lijsttrekker Pieter Grinwis.

De PVV bracht met hun lijstduwer Henk Bres naast de Keizerstraat ook een bezoek aan het Tesselseplein in Duindorp. “Het was als een warm bad, gezellig, echt helemaal super”, aldus Bres, die op de kandidatenlijst staat omdat hij wil opkomen voor alle Hagenaars en Hagenezen. “Maar vooral kom ik op voor de gewone man, vrouw, kinderen en de dieren.”

De VVD liet het Scheveningse geluid horen door het in ontvangst nemen van de stemwijzer die het Schevenings Belang gepubliceerd heeft. Lijsttrekker Boudewijn Revis nam deze samen met de nummer tien van de lijst, Miranda Vink, in ontvangst. “Ik vind het ontzettend goed dat Scheveningen voor zijn eigen belang opkomt. En dat Schevenings Belang met deze punten laat zien wat belangrijk is voor Scheveningen.”

De meeste van de 270 stembureaus in de gemeente Den Haag zijn woensdag 21 maart geopend van 7.30 tot 21.00 uur. U kunt ook stemmen in de speciale stemtram die op lijn 11 rijdt. Tussen 9.00 en 17.00 uur kunt u stemmen in de tram. De rit is gratis, u hoeft niet in of uit te checken. Kijk voor de dienstregeling van de speciale stemtram op www.htm.net.

Deel dit bericht via: