“De bom is weer brom!”

1739
0
Foto: Dick Teske

Zaterdagochtend is in de recreatiezaal van De Thuishaven aan de Neptunusstraat het nieuwe model van de bomschuit onthuld.

In november 2017 werd het oude scheepsmodel uit De Thuishaven gestolen. De verontwaardiging werd nog groter toen de gestolen bomschuit begin januari verbrand werd teruggevonden aan de Haringkade.

“Aan de schepen van de Scheveningers kom je niet, daar blijf je met je handen vanaf”, aldus wethouder Karsten Klein. Vanuit de gemeente heeft de wethouder zich hard gemaakt voor een nieuw scheepsmodel voor het Scheveningse woonzorgcentrum.

Bij Kniertje Antiek aan de Zeesluisweg werd een prachtig nieuw scheepsmodel gevonden gemaakt door de heer Dolmans. Met gezamenlijke inspanning van de gemeente, Muzee Scheveningen, Stichting Cardia en Stichting Bejaardenhuisvesting te Scheveningen kon er voor gezorgd worden dat het model van de SCH 26 een mooie plek kreeg in De Thuishaven.

Om het scheepsmodel is een grote vitrine gebouwd. “Deze is hoger dan de deur, dus ze zullen de bom niet meer ongemerkt mee kunnen nemen”, aldus wethouder Klein.

Na de onthulling werd het scheepsmodel ‘gedoopt’ en kreeg het de naam De Vertrouwelijkheid mee.

Deel dit bericht via: