Uniek Nederlands zeilschip gaat voor goud

6992
0
Foto: Dick Teske

Zaterdagmiddag is in de Scheveningse haven een uniek schip gedoopt: de Waarschip W36 Worlds 2018 Edition. Een 100% Nederlands design, gebouwd in Nederland en geoptimaliseerd voor de komende Wereldkampioenschap Zeezeilen in Scheveningen, dat plaatsvindt van 12 tot en met 20 juli 2018. Duurzaamheid en innovatie zijn de hoofdbestanddelen voor dit bijzondere schip.

Vakspecialisten in het W36-projectteam werken samen om een verschil te maken. Het doel is goud tijdens het WK zeezeilen in Scheveningen. Hierbij is vakmanschap leidend en zijn duurzaamheid en innovatie de hoofdbestanddelen. Het resultaat is een schip dat barstensvol zit met innovaties van Nederlandse bodem.

De W36 Worlds 2018 Edition is een van de weinige, zo niet het eerste schip dat volledig herbruikbaar is en carbon neutraal gebouwd wordt. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat middels een nieuw procedé wordt bewerkt met afbreekbare kunsthars en vervolgens kort in de oven wordt ‘afgebakken’ voor extra stijfheid. Door de optimale keuze van houtsoort en haar natuurlijke vezelstructuur, samen met afbreekbare (biologische) kunsthars is dit materiaal lichter, sterker en duurzamer dan regulier composiet of carbonmaterialen. “Een nieuw top materiaal voor het bouwen van schepen dat sterk, duurzaam en herbruikbaar is”, aldus Erik van Vuuren, initiator van de W36.

Van 12 tot en met 20 juli 2018 vindt in Scheveningen het WK zeezeilen plaats, de plek waar deze eerste W36 zal laten zien wat ze kan. Met een geselecteerd team van ervaren zeezeilers, een schip dat geoptimaliseerd is volgens de laatste regels voor IRC en ORC zeilen en door de passie van allen die betrokken zijn bij dit W36 project, kan dit alleen maar goud opleveren!

Deel dit bericht via: