Comité Tonnenmonument stapt uit verplaatsingsdiscussie

1641
0
Foto: Dick Teske

Het comité ‘Respect voor het Tonnenmonument’, bestaande uit Martin Dijkhuizen, Jochem Knoester en Karel Kulk, is uit de discussie over de verplaatsing van het Tonnenmonument gestapt. Dit hebben zij eind december per brief aan betrokken wethouder Karsten Klein laten weten. “Het comité heeft veel energie en tijd gestoken in een respectvolle behandeling van het Tonnenmonument. We hebben daar geen spijt van. Maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het niet alleen om het Tonnenmonument gaat maar dat er ook andere belangen meespelen. Om die reden heeft het Comité Respect voor het Tonnenmonument besloten zich terug te trekken uit het overleg dat de Scheveningers zou moeten binden en niet verdelen”, aldus Karel Kulk, namens het comité.

Het comité komt tot dit besluit nadat het onder andere niet gekend zou zijn in de invulling van een bijeenkomst in januari over de verplaatsing van het monument. Daarnaast was het comité onaangenaam verrast door het commentaar van de bestuursadviseur dat de wethouder tijdens het ‘oploopje’ zal peilen hoe de vlag ervoor staat en ‘afhankelijk van de heersend mening zal afwegen of we gaan verplaatsen en waarheen.’

Deel dit bericht via: