Voorkom rioolverstopping én steun de stadsboerderij

571
0

Met de kerstdagen achter de rug en oudjaar voor de deur verdwijnt er veel frituur- en oliebollenvet in de gootsteen of door de wc. Het kost de waterschappen elk jaar miljoenen euro’s om al dat vet uit het water te filteren. U kunt helpen de waterketen schoner en goedkoper te maken!

Het vet dat overblijft na het bakken van oliebollen of bitterballen veroorzaakt verstoppingen in de riolering. Zowel vast als vloeibaar vet gaat namelijk klonteren en stollen als het in het rioolwater terecht komt. Daarnaast raakt de afvalwaterzuiveringsinstallatie overbelast. U kunt dit helpen voorkomen door het gebruikte vet een tweede leven te geven door het in te leveren op de stadsboerderijen in de speciale inleverbak.

Naast dat het de verstopping van het riool voorkomt, is het ook duurzaam. Van het gebruikte vet en/of olie wordt namelijk biodiesel gemaakt. En door de extra inkomsten van de stadsboerderijen worden leuke activiteiten georganiseerd. Voor iedereen een win-winsituatie. Dus: vet recycle het!

Bij stadsboerderij ‘t Waaygat aan de Havenkade kan het gebruikte vet en/of olie ingeleverd worden in een plastic fles.

Deel dit bericht via: