Inbrekers laten Scheveningen links liggen tijdens de kerstdagen

652
0

Er werd voor de kerstdagen voor gewaarschuwd: let op inbrekers! Die gaan juist tijdens de kerstdagen op boevenpad. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. De kerstdagen zijn een gouden tijd voor inbrekers. Het is vroeg donker, mensen brengen de feestdagen elders door en het is stil op straat. Voorgaande jaren was het aantal inbraken tijdens de kerstdagen zelfs tweemaal zo hoog als normaal.

De politie adviseerde Scheveningers om alert te zijn op verdachte zaken én wanneer je van huis was om de woning een bewoonde indruk te geven door bijvoorbeeld de verlichting aan te laten. Dat advies werd zeer goed ter harte genomen en dit leidde niet alleen tot de ontmaskering van boeven. De politie berichtte op Kerstavond van een melding waarbij buren hadden gezien dat een onbekende jongen via een achterdeur een woning was binnen gegaan. Toen de agenten bij het huis in kwestie kwamen vonden zij alleen een hartendief. Het bleek namelijk te gaan om het nog geheime vriendje van de dochter des huizes. Deze introductie bij de schoonfamilie leverde in ieder geval een goed verhaal op voor tijdens het kerstdiner.

Na de kerstdagen bleek Politie Scheveningen goed nieuws te hebben. Er waren namelijk gedurende de kerstdagen geen inbraken gepleegd. “Een mooi resultaat”, aldus de politie. Zij adviseren mensen wel om alert te blijven en verdachte situaties direct via 112 te melden.

Deel dit bericht via: