Scheveningse Luikjes officieel van start op het Radio Hollandplein

1358
0
Foto: De Scheveninger

Vrijdagmiddag werd op het Radio Hollandplein het startsein gegeven voor de Scheveningse Luikjes. De bekende Scheveninger Arie, die al jarenlang bij verschillende buurt- en wijkcentra de post rond brengt, mocht samen met Ellen Bekkering van de Rabobank de openingshandeling verrichten. Gezamenlijk openden zij het eerste luikje.

Tot en met 21 december wordt elke dag een luikje geopend van de adventkalender. Achter elk luikje zit een “cadeautje” van een bedrijf, organisatie of particulier die tijd en aandacht schenkt aan senioren op Scheveningen.

Dit jaar doen veel bedrijven mee aan de Scheveningse Luikjes om senioren in de maand december extra aandacht te geven. Zo kunnen senioren bijvoorbeeld gratis naar het Cool Event, lunchen met verkeersregelaars, een extra praatje krijgen van de runners van Picnic: de online supermarkt, naar een boeken- en eetclub bij Paagman en aquajoggen in het Kurhaus.

Bij alle activiteiten zijn ouderenadviseurs aanwezig om de senioren te begeleiden om hiermee ook de mensen na de maand december genoeg activiteiten te bieden.

Scheveningse Luikjes is een initiatief van Else Kodde en Madelon Vink van Stichting Sociale Luikjes. Naast hun werkzaamheden in de communicatiebranche krijgen zij energie van het bedenken van concepten met een maatschappelijke impact voor met name kwetsbare groepen in de samenleving. Else en Madelon over Scheveningse Luikjes: “Wij zijn trots dat we dit jaar zoveel partijen aan elkaar hebben kunnen verbinden op Scheveningen. Met ons initiatief Scheveningse Luikjes hopen we zoveel mogelijk senioren te bereiken en hiermee de maand december net even iets gezelliger en mooier te maken voor hen.”

In De Scheveninger van 28 november werden de luikjes van de eerste week uitgelicht. Ook in de edities van 5, 12 en 19 december komen de activiteiten van de Scheveningse Luikjes ruim aan bod.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer