Beroving door nepagenten in Dirk Hoogenraadstraat

2211
0

Een 48-jarige zakenman werd op dinsdag 21 november omstreeks 16.30 uur op de Dirk Hoogenraadstraat bestolen door twee onbekende mannen die zich legitimeerden als politieagenten. De politie zoekt getuigen voor het onderzoek.

De zakenman reisde via Schiphol naar Den Haag en nam op het Centraal Station tram 9 richting Scheveningen. Omstreeks 16.20 uur stapte de zakenman met rugzak en koffer uit bij de halte Circustheater en ging lopend op zoek naar zijn hotel aan het Seinpostduin. Onderweg daarnaartoe wees een dame op de Gevers Dynootstraat hem de weg. Vlakbij de Seinpostduin ontstond een kort gesprek tussen de 48-jarige en een onbekende man, die gebrekkig Engels sprak. De man wees ook hem de weg naar zijn hotel en de zakenman vervolgende zijn weg.

Toen de zakenman in de Dirk Hogenraadstraat, tussen de Maaswijkstraat en de IJmuidenstraat, liep spraken twee onbekende mannen in gewone kleding hem aan. De twee legitimeerden zich als politieagenten en sommeerden de man om zijn koffer open te maken en zijn portemonnee te pakken. De twee stalen geld uit zijn portemonnee en wandelden rechtsaf de Maaswijkstraat in, in de richting van de Renbaanstraat.

Een van de nepagenten was een blanke man van 35 à 45 jaar oud, 1,80 à 1.85 meter lang met kort bruin haar. Hij droeg een zwart bomberjack, een T-shirt met camouflage-print en een donkere broek. De tweede nepagent was ook een blanke man van 35 à 45 jaar oud, 1.80 à 1.85 meter lang met kort zwart haar. Hij droeg ook een zwart bomberjack met een zwarte broek.

De politie Scheveningen zoekt getuigen van deze straatroof. Hebt u de twee gezien in de omgeving van de Dirk Hoogenraadstraat? Zag u de beroving? Neem dan contact op met politie Scheveningen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Deel dit bericht via: