Bloemenwinkel ‘t Toefje verdwijnt uit de Keizerstraat

3976
0
Foto: De Scheveninger

Op de winkelruit van bloemenwinkel ‘t Toefje in de Keizerstraat prijkt sinds enige tijd in grote letters ‘Opheffigs uitverkoop’. “Het is echt waar”, vertelt eigenaar Ton Verzijl. “Na 35 jaar komt er een einde aan ‘t Toefje in de Keizer straat.”

Ton Verzijl heeft de winkel op de hoek van de Keizerstraat met de Kolenwagenslag altijd met veel plezier gerund. “Dit was mijn eerste eigen winkel. Daarvoor had ik zo’n acht jaar bij een andere bloemist gewerkt en toen heb ik de stap gemaakt om een eigen winkel te openen. Op 27 oktober 1982 openden we hier de deuren.”

Door de jaren heen heeft Ton aan heel veel mooie projecten kunnen meewerken. “We hebben de afgelopen vijf jaar de bloemen voor Prinsjesdag mogen verzorgen. Maar ik denk dat het mooiste toch wel was toen we mochten meewerken aan de doop van de jongste twee prinsesjes, Ariane en Alexia. Dat zijn toch wel bijzondere opdrachten die je altijd bij blijven.”

Met het sluiten van ‘t Toefje verdwijnt Ton niet uit de bloemen. “Ik ga het alleen op een andere manier doen. Ik ga nu op projectbasis werken. Naast de winkel werk ik al 25 jaar als freelancer, onder andere voor het Bloemenbureau Holland heb ik over de hele wereld demonstraties en workshops gegeven”, legt Ton uit. “Met de winkel erbij was dit altijd moeilijk in te passen. Je moet rekening houden met je openingstijden, de bestellingen, naar de veiling enzovoort. Nu kan ik me volledig richten op die projecten.”

‘t Toefje, aan de Keizerstraat, is nog tot de aankomende kerstdagen geopend.

Deel dit bericht via: