Wedstrijd tegen Ajax niet op Schevenings Houtrust

2559
0

Het had zo mooi geweest, maar helaas. De wedstrijd tussen Scheveningen en Ajax op 20 september aanstaande zal niet op het Scheveningse Houtrust gespeeld gaan worden. Er is uiteindelijk gekozen om de wedstrijd te laten plaatsvinden in het ADO Stadion.

Burgemeester Pauline Krikke laat weten in een verklaring dat het terrein van SVV Scheveningen onvoldoende toereikend is om een veilig verloop te kunnen garanderen. “Ik heb daarbij nadrukkelijk ook de veiligheid meegewogen van de bewoners van omliggende wijken.”
In overleg met alle betrokkenen is daarom gekeken naar verschillende alternatieven. “Uiteindelijk heb ik besloten de wedstrijd te laten spelen in het Cars Jeans Stadion. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om de wedstrijd veilig en rustig te laten verlopen.”

Als pluspunt noemt burgemeester Krikke ook de grootte van het ADO-stadion. “Omdat we weten dat de belangstelling van het publiek groot is, kan iedereen uit Scheveningen en Den Haag die SVV Scheveningen wil aanmoedigen nu ook daadwerkelijk een kaartje bemachtigen en de wedstrijd bijwonen.”
Voor Ajax-supporters is de beslissing een bittere pil omdat voor de bezoekende club hetzelfde regime zal gelden als bij de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. “Dat betekent dat Ajax-supporters ook de bekerwedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen”, aldus de burgemeester.

De burgemeester snapt dat heel Scheveningen graag had gewild dat deze bijzondere wedstrijd in de clubgeschiedenis op eigen veld zou worden gespeeld. “We stonden als gemeente dan ook voor een moeilijke afweging. De ideale oplossing was niet voorhanden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de oplossing die de veiligheid van alle betrokkenen en omwonenden en daarmee het mooie karakter van de wedstrijd het beste garandeert.”

Deel dit bericht via: