Cameratoezicht na overlast ‘havenzwemmers’

1147
0

Overlast door jeugdige ‘havenzwemmers’ heeft er toe geleid dat de burgemeester besloten heeft om cameratoezicht in te stellen voor het Havengebied en omgeving: tussen de Visafslagweg, Vissershavenweg, Schokkerweg, Dr. Lelykade, Kranenburgweg, Houtrustweg met inbegrip van de openbare ruimte en wateren binnen dit gebied.

Volgens de bekendmaking bestaat de overlast uit vernielingen en diefstallen in de jachthaven, omdat de havenzwemmers vanuit het water via de pontons, waar de boten aan afgemeerd liggen, de kade op komen en zich op het terrein van de jachthaven begeven. In de afgelopen jaren zijn er vernielingen gepleegd en ook boten losgesneden. Verder voelen gebruikers en medewerkers van de jachthaven zich niet veilig vanwege bedreigingen door de ‘havenzwemmers’.

Met het bestuur van de jachthaven zijn afspraken gemaakt om deze overlast te beteugelen. Blijvende overlast wordt in het vervolg direct aan de politie gemeld en er wordt direct aangifte gedaan bij vernielingen en andere strafbare feiten. Daarnaast heeft de politie samen met de gemeente en het jongerenwerk een plan van aanpak heeft gemaakt om de overlast te bedwingen en zij zullen direct bij strafbare feiten optreden. Verder is er gekozen voor cameratoezicht om het gebied beter in de gaten te kunnen houden.

Deel dit bericht via: