Snelheidsbeperkende maatregelen in Werfstraat

1342
0
Foto: Dick Teske

In de Werfstraat zijn vandaag snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Buurtbewoners trokken de afgelopen tijd al meerdere keren aan de bel over de snelheid waarmee verkeer door het buurtje rijdt.

Volgens de buurtbewoners zijn vooral scooters die met hoge snelheid door de smalle straatjes racen levensgevaarlijk. “En wanneer je er wat van zegt dan krijg je allerlei ziektes naar je hoofd geslingerd of erger”, aldus bewoners. Er zijn in het afgelopen jaar al minstens twee geweldsincidenten geweest tussen buurtbewoners en scooterrijders waarbij de politie ter plaatse moest komen.

Of de aangelegde drempels het beoogde resultaat gaan behalen is nog maar de vraag. Bewoners zien het somber in: “Ik denk eerder dat ze over de stoep zullen rijden, rakelings langs onze voordeuren, om zo de drempel te omzeilen.”

Deel dit bericht via: