HVRB waarschuwt voor gevaarlijke zee

1027
0

De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) waarschuwt dat vandaag en morgen de zee zeer gevaarlijk is langs de Haagse kust. Vanwege de wind en gevaarlijke onderstroming werd eerder vandaag nog afgeraden om in zee te zwemmen.

Vanochtend werd een Duitse zwemmer uit zee gered door de reddingsbrigade ter hoogte van Kijkduin. De man moest op het strand gereanimeerd worden waarna hij met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam is gebracht. Ook de traumahelikopter kwam voor het incident ter plaatse.

Rond 15.20 uur was het raak op het Zuiderstrand. Er werd groot alarm afgegeven voor een ‘zwemmer in problemen’. Naast de KNRM en brandweer werd wederom de traumahelikopter gealarmeerd voor het incident. Zoals eerder op de dag was ook hier de HVRB er snel bij en konden de in problemen gekomen zwemmers snel naar de kant gebracht worden.

Deel dit bericht via: