Afbeelding
Foto: PR

Nieuw dance event op de Pier: Get in Sync

Op zaterdag 13 april is de eerste editie van Get in Sync op de Pier een unieke ervaring boven de golven, met de verlichte kust als achtergrond. Het evenement start om 19.00 uur en duurt tot 01.00 uur. De line-up is groots, met vier bekende namen binnen de Melodic Techno aan boord: VNTM live, Beswerda, Ninsa en Cordial.

Organisator Steven Nooy speelde met zijn huidige compagnon Marcel Verhaar in het eerste decennium van deze eeuw met aardig wat succes in poprockband Oceandrive. “Dit staat ver van de dancemuziek waarin we nu actief zijn. Maar muziek is de rode draad in mijn leven. Techno en house zijn voor mij een passie; luisteren, festivals bezoeken en af en toe zelf een set draaien."


Melodic techno concept

Door die passie en het genieten van festivals begon het bij Steven te kriebelen. Hoe gaaf zou het zijn om zelf iets te organiseren, de line-up te bepalen en het publiek daarvan te zien genieten? Met Marcel sloeg hij de handen ineen, met Get in Sync als hun eerste event. Steven vindt dit spannend, maar vooral heel leuk. En de doelgroep? “Er is op Scheveningen best veel voor jonger publiek. Feesten van NMNH, Richter en de gigs bij Colorado Charlie zijn succesvol. Wij mikken op een iets ouder publiek met een melodic techno concept: schappelijke tijd, fraaie locatie, top dj’s; dat is hier nog te weinig, vind ik. Deze stijl leent zich ook goed om de avond op te bouwen. We streven ernaar een vaste waarde te worden en liefhebbers uit deze omgeving te trekken, zodat je niet altijd naar Amsterdam hoeft.”


Populair

Electronic Dance Music is in deze eeuw ongelooflijk populair. Hoe verklaart Steven dit succes? "Het ‘Festivallen' is het nieuwe ‘uitgaan'. Er zijn zoveel feesten en festivals; techno en house zijn gewoon mainstream geworden.” Over zijn eigen line-up op De Pier is Steven vanzelfsprekend opgewonden. "Vet! VNTM live en Beswerda hebben hun eigen stijl en schitteren al op veel grote festivals als Awakenings, DGTL en Loveland. Ninsa gaat ook als een raket en de getalenteerde Cordial zoekt de progressive hoekjes op. Zo verkennen we het brede spectrum van melodic techno en house op één avond. En dat op de iconische Pier, zo ruig en mooi tegelijk. Ik zou zeggen, kom kijken en dansen!"


Meer info over en tickets voor Get In Sync op de Pier: www.podiumaanzee.nl.