Afbeelding

Korfballers van KVS handhaven zich in de Hoofdklasse

Sport

Het is KVS/Groeneveld Keukens gelukt om zich te handhaven in de Hoofdklasse. In een bomvolle Blinkerd versloeg het in een rechtstreeks duel mede-degradatiekandidaat Sporting Delta met 18-10 na een 6-5-ruststand. Een bijzondere prestatie want KVS stond vijf wedstrijden voor het eind van de competitie nog stijf onderaan. Maar door negen punten te pakken uit de laatste vijf wedstrijden, inclusief twee tegen kampioen DeetosSnel, verlengde KVS het hoofdklasseschap met weer een jaar. Daarnaast verlengde trainer/coach Patrick den Hertog deze week zijn verbintenis met nog een jaar.

Het werd een degradatiekraker zoals een degradatiekraker hoort te zijn: spanning, matig korfbal, veel gemiste kansen en vooral twee ploegen die tegen zichzelf speelden. Beide ploegen, stijf van de zenuwen, bereikten de ruststand met een 6-5-voorsprong voor KVS. Een lage score maar een stand waarbij er nog van alles mogelijk was.

Ook in de eerste vijf minuten van de tweede helft wist KVS niet te scoren en dat deed Sporting Delta wel twee keer, waardoor KVS tegen een 6-7-achterstand aankeek. Een penibele maar nog altijd een veilige stand, want KVS kon een nederlaag met maximaal één doelpunt lijden. De gelijkmaker door Christiaan Spaans werd dan ook met veel gejuich onthaald. Zo nam de spanning toe en de twee arbiters hadden hun handen vol om de boel in goede banen te leiden. Met doelpunten van Jesse van der Toorn en Jarmo Jongman had KVS inmiddels een voorsprong van 9-7 toen misschien wel het breekpunt van de wedstrijd plaatsvond.

Zo maakte Jeroen Tijhuis ver van de korf een overtreding op Madjid Korodowou, die niet alleen een strafworp voor KVS opleverde maar ook een gele kaart voor Tijhuis. De ietwat zwaar bestrafte gele kaart zorgde voor een gedwongen en niet-geplande wissel aan Delta-zijde. De benutte strafworp door Korodowou zorgde voor de 10-7 en vanaf dat moment speelde KVS een gewonnen wedstrijd. Bij Sporting Delta lukte er werkelijk niets meer en KVS leek bevrijd door de voorsprong. Zo moeizaam als de doelpunten tot dan toe vielen, zo makkelijk vielen ze nu wel. Terwijl de Blinkerd langzaam een feestje begon te vieren, gooide Sporting Delta de handdoek in de ring. KVS won uiteindelijk toch nog met een ruime 18-10, verdiend was het zeker, maar de overwinning kwam pas in het laatste kwart van de wedstrijd tot stand.

Zo werd het toch nog een prachtig einde van het seizoen met een geweldig serie van negen uit vijf. Het applaus door de selectie aan het publiek was meer terecht, want die hebben de ploeg de afgelopen wedstrijden dan ook hartstochtelijk gesteund. Het was sowieso een prima zaterdag, want niet alleen KVS 1 en 2 speelden zich veilig, maar ook KVS A1 wist zich te handhaven in de 1e klasse. Kampioenschappen werden er zaterdag behaald door KVS 5, D3 en E1. Het 4e, de A3 en de E3 werden al eerder kampioen.

KVS 1 kan zich nu richten op de veldcompetitie, waar het speelt voor handhaving in de Ereklasse.