Afbeelding
Foto: Arnaud Roelofsz

Bouwbrug voor Middenboulevard in gebruik genomen

Algemeen

Het was een opvallend schouwspel, de gele vrachtwagens van aannemer Heijmans reden vrijdag 26 april voor het eerst hoog over de boulevard. De renovatie van de boulevard is daar volop bezig. Via een grote bouwbrug vanaf de Scheveningseslag, rijdt het bouwverkeer nu direct in en uit het bouwterrein. Zo hoeft het vrachtverkeer niet meer over de drukke boulevard.

De brug is in totaal 105 meter lang en wordt ondersteunt met stevige pilaren, waarvan de hoogste ruim zeven meter is. De brug kan het zwaarste materieel dragen. Tijdens de renovatie rijden er gemiddeld zo’n 25 voertuigen per dag over de brug. De rijrichting wordt geregeld met verkeerslichten. Bij de entree op de Scheveningseslag reguleert een hekwerk het inrijden. Het hek sluit automatisch binnen zes seconden zodat er geen ander verkeer achteraan kan rijden.

Ook de tweede loopbrug over het bouwterrein is afgelopen week opengegaan. De loopbrug ligt direct naast de bouwbrug en is vanaf de boulevard bereikbaar via de trappen en hellingbaan in de Sprookjesbeeldentuin. Tijdens de feestdagen in mei is er bovendien een tijdelijke extra doorsteek door het bouwterrein. Aan de noord- en zuidzijde van het bouwterrein is het strand bereikbaar via hellingbanen. Zo blijven de ondernemers voor iedereen bereikbaar.

}