Afbeelding
Foto: PR

Vrijwilligers Welzijn Scheveningen krijgen Stadsspeld

Algemeen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen week in het Couvéehuis van Welzijn Scheveningen kregen maar liefst veertien vrijwilligers een Stadsspeld uitgereikt. De vrijwilligers kregen de onderscheiding voor de jarenlange inzet in de vier wijkcentra en ver daarbuiten.

De vrijwilligers komen vaak in de wijkcentra van Welzijn Scheveningen: het Couvéehuis, de Mallemok, het Trefpunt en het Kalhuis. Een aantal van hen belt zes keer in de week met ouderen van de Telefooncirkel. Zij zijn een ‘belmaatje’ van mensen die weinig vrienden of familie hebben. Anderen rijden met hun eigen auto mensen naar afspraken of helpen bij de administratie. Dit zijn een paar voorbeelden van wat de vrijwilligers van Welzijn Scheveningen doen.

Op woensdag 13 maart was er een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor de vrijwilligers, waar zij door wethouder Mariëlle Vavier werden verrast met de uitreiking van de Stadsspelden. Mevrouw Van Nifterik, mevrouw Poelsma, mevrouw Voûte-Keijser, de heer Flinterman, mevrouw De Nennie-Dessens, de heer Van Dam, de heer Van den Berg, de heer Gennissen, de heer Rischen, de heer Scheffers, de heer Keus, de heer Van Velden, mevrouw Snijders-van der Harst en de heer Lenferink mochten een Stadsspeld in ontvangst nemen. De wethouder bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid. En dat de groep hiermee de spreuk van Welzijn Scheveningen ‘Elkaar kennen, elkaar helpen’ meer dan waarmaken.

}